
- Resultaat: 90
- Voorbereidingstijd: 40 minuten
- Kooktijd: 50 minuten
- Portie: 6 personen
Strudel
Ingrediënten
- Meel - 300 gram
- Ei - 1
- Olie - 1 eetlepel
- Zout - Mespuntje
- Lauwwarm water - 125 ml
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
- Kneed alles samen tot een deegbal.
- Bestuif een plaat met meel en rol hierop de deegbal uit en kneed het daarna tot een vast deeg.
- Laat het deeg 30 minuten onder een warme schaal rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het deeg hierna zo dun mogelijk uit met een deegroller (bestuif de deegroller eerst met wat meel, zodat het deeg er niet aan blijft kleven).
- Gebruik voor de vulling bijvoorbeeld kersen of blokjes appel met kaneel en suiker.
- Rol het deeg op en leg het op een bakblik (gebruik bakpapier om het op te leggen of vet het bakblik goed in met boter).
- Laat het deeg in 30 minuten gaar worden.