
- Resultaat: 1 uur
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
- Portie: 2 personen
Kip in Taijne
Was weer lekker gisteravond ?
Tajine met kip en aardappels en groente ( a la Yvonne)
Ingrediënten
- Kippendij - 4-6 stukjes, (even van de vetrandje ontdoen)
- Aardappel - 2-3
- Winterpeen - 1 grote
- Ui - 1 grote
- Peterselie - een kwart bosje
- Koriander - een kwart bosje
- Olijf - een handje vol
- Citroen - 1
- Olijfolie - 2 of 3 eetlepels
- Kaneelpoeder - mespuntje
- Zout - een snuifje
- Peper - 1 theelepel
- Ras el hanout - 1 1/2 lepels
- Kippenbouillon - 400cc blokje
- Puntpaprika - 1
- Boontje - 200 gram
- Tomatenpuree - 1 blikje
- Tajine
Instructies
- Was de kip en doe een beetje kruiden erbij, kaneel, Ras el hanout, peper en beetje zout.
- Alle groente wassen en snijden en door elkaar mengen in een vergiet
- Giet vervolgens de olijfolie totdat de bodem van de tajine bedekt is met olijfolie.
- Doe de kip in het midden Laat de kip goed dicht schroeien.
- Maak een halve liter bouillon van een tablet, voeg hier de Ras el hanout en tomatenpuree toe.
- Leg de groente op het vlees en giet daar de bouillon op.
- Leg de citroen in plakjes op de groente en evt. wat olijven.
- Zet het vuur op een laag pitje.
- Kijk regelmatig of de tajine wel genoeg vocht bevat, zo niet voeg dan wat water toe.
- Na ongeveer 45 minuten is de taijne wel gaar. Dit kun je controleren door met een vork in de groente te prikken.
- Marokkaans brood of stokbrood erbij en evt. couscous erbij..