
- Resultaat: 115
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 1h 40 min
- Portie: 2 personen
Vogel tongetjes
Vogel tongetjes (orzo pasta)
Ingrediënten
- La Molisana Orzo pasta orzo ("vogeltongetjes") - 200 gram
- Water - 1 liter
- Kipfilet - 350 gram
- Kurkuma - 1 theelepel
- Gemberpoeder - snufje
- Zwarte peper - snufje
- Olijfolie - scheutje
- Ui - 2
- Koriander - 40 gram
- Knoflook - 3 teentjes
- Bouillion - 200 mililiter van tablet
- Kaneelstok - 1
- Laurierblaadje - 2
- Zout - snufje
Instructies
- Breng ruim water aan de kook.
- Als het water begint te borrelen, voeg je het zout toe en eventueel een scheutje olie.
- Voeg de La Molisana Orzo pasta orzo ("vogeltongetjes") toe.
- Na een paar minuten roer je de pasta los van elkaar.
- Kook het voor zo’n 12 minuten of tot de vogeltongetjes gaar zijn.
- Giet de pasta af in een vergiet.
- Doe de 1 gesneden ui, koriander en knoflook en (verse) gember in de mixer. Mix het fijn. Snijd de 2e ui in stukken.
- Doe het ui-mengsel in een diepe kom.
- Voeg (zout, ) kurkuma, zwarte peper en olijfolie toe. Meng alles samen.
- Voeg de kip toe en maak er een geheel van.
- Doe de kip samen met de ui in de pan en bak het voor een paar minuten.
- Voeg de bouillon, kaneelstokje en laurierblaadjes toe.
- Kook de pan op hoog vuur.
- Wanneer het goed pruttelt, zet je het vuur op z’n laagst.
- Kook het verder voor zo’n 25/30 minuten (gebruik wel een deksel).
- Voeg de vogeltongetjes toe en en bak het mee voor 2 minuten. Maak er een mooi geheel van.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Serveer met verse groenten en/ of een frisse salade