
- Resultaat: 210 minuten
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Kooktijd: 3h 00 min
- Portie: 8 personen
Pörkölt
Pörkölt is een Hongaarse vleesstoofpot gerecht wat daar veel wordt gegeten. Het wordt meestal buiten in een pan boven een (opgestookte) vuurtje gekookt.
Dit pörkölt recept (Hongaars: receptek) hebben we verkregen van Hongaarse vrienden. Dus dit gerecht is volgens traditioneel Hongaarse wijze opgesteld.
Ingrediënten
- Riblappen - 2,5 kg
- Ui - 5
- Tomaten - 5
- Gele paprika - 1
- Sambal oelek - 1 eetlepel
- Paprikapoeder mild - 2 eetlepels
- Paprikapoeder pikant - 1 eetlepel
- Zonnebloemolie - Een flinke scheut
Instructies
- Snijd de riblappen in blokjes van 2 bij 2 cm.
- Snipper de uien
- Ontvel de tomaten door bij het kroontje en onderaan een kruisje in te kerven en ze kort in kokend water te leggen. Spoel ze onder de koude kraan af en je kunt vervolgens het velletje makkelijk verwijderen. Snijd daarna de tomaten in 4 stukken.
- Snijd de paprika in stukjes
- Verwarm de olie in een grote pan
- Fruit de uien
- Voeg het vlees toe
- Als het vlees rondom bruin is aangebakken, voeg dan de groenten, sambal oelek en beide soorten paprikapoeder
- Laat het geheel op een lage stand 3 uur sudderen
- Serveer het met aardappelpuree.