
- Resultaat: 320
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd: 5h 00 min
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Hongaarse goulash
Heerlijke Hongaarse goulash recept (Hongaars: receptek) hebben we verkregen van Hongaarse vrienden. Dus dit gerecht is volgens traditioneel Hongaarse wijze opgesteld.
Ingrediënten
- Riblap - 750 gram
- Ui - 250 gram
- Aardappel - 500 gram
- Groene paprika - 1
- Tomatenpuree - 1 eetlepel
- Knoflook - 1 teentje
- Citroen - Een halve
- Rode wijn - 1 glas
- Paprikapoeder - 1 eetlepel
- Karwijzaad - 3/4 theelepel
- Marjolein - 1 theelepel
- Olijfolie - 1 eetlepel
- Zout - 1 theelepel
Instructies
- Snijd het vlees in repen van 3 cm
- Snijd de uien in ringen
- Snijd de paprika in brede repen
- Verhit de olijfolie en bak de uien 5 minuten mee
- Voeg de paprika, het zout en de tomatenpuree toe in de pan en bak dit kort mee
- Voeg het vlees toe en bak het in 5 minuten bruin
- Doe de deksel op de pan en laat het zacht braden
- Voeg na anderhalf uur de rode wijn toe
- Voeg een half uur hierna de citroen, knoflook, marjolein en karwijzaad toe
- Schil de aardappelen snijd in kwarten
- Kook de aardappelen in een aparte pan in 20 minuten gaar
- Giet de aardappelen af en roer ze door het vlees (het vlees heeft dan inmiddels 2,5 uur zachtjes gebakken)
- Lekker om te serveren met frisse sla
eerst moet je de uien en paprika 5 min bakken vervolgens staat er dat je paprika en to puree kort moet meepakken. Fout
je? Wat bedoel je…
Er zit inderdaad een fout in het recept, dat heb je goed gezien.
Het moet zijn:
4. Verhit de olijfolie en bak de uien 5 minuten mee
5. Voeg de paprika, het zout en de tomatenpuree toe in de pan en bak dit kort mee
Bedankt voor het doorgeven, ik ga het aanpassen.