
- Resultaat: 30
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Pittige sperziebonen
Ben jij dol op pittig eten, dan is dit recept zeker een aanrader om eens klaar te maken. Je kunt deze pittige sperziebonen overal bij serveren. Denk onder andere bij rijst, gekookte- of gebakken aardappels maar is ook lekker met couscous. Je kunt het ook zonder een toevoeging eten. Het recept is op basis van vier personen. Dit gerecht mag natuurlijk ook zeker niet ontbreken bij een Indische rijsttafel. Je zult merken dat iedereen dol is op deze pittige variant van sperziebonen.
Ingrediënten
- Sperzieboon - 500 gram
- Spekje - 100 gram
- Rode paprika - 1
- Ui - 1
- Rode peper - 1
Instructies
- Zorg ervoor dat je de uiteinden van de sperziebonen verwijdert en snij ze vervolgens op de gewenste lengte.
- Hierna beginnen we met het koken van de sperziebonen.
- Breng de sperziebonen aan de kook en laat ze koken voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
- Afhankelijk van hoe knapperig jij de sperziebonen wilt hebben.
- Het spreekt natuurlijk voor zich dat hoe korter je ze kookt, hoe knapperiger ze worden.
- Tijdens het koken van de sperziebonen gaan we verder met de rest van de ingrediënten.
- Snijd de paprika, ui en de rode peper in stukken en bak deze samen met de spekjes in een koekenpan.
- Als de sperziebonen klaar zijn giet je ze af en voeg je deze in de pan toe samen met de andere ingrediënten.
- Mix alles goed door elkaar en het gerecht is klaar om geserveerd te worden.
De hoeveelheid pepers die je toevoegt bepaald mede hoe pittig de sperziebonen worden. Er zijn verschillende varianten beschikbaar voor het maken van dit gerecht, maar door zelf aan de slag te gaan hoef je niet meer terug te vallen op pakjes en zakjes vanuit de supermarkt. Dit maakt het gerecht niet alleen een stuk gezonder, maar de smaak is ook nog eens puur.
Probeer dit gerecht zelf eens uit. Na het lezen van deze beschrijving zal je zijn opgevallen dat het een zeer simpel recept is, waardoor iedereen pittige sperziebonen kan maken. Niet alleen ervaren, maar juiste de beginners kunnen makkelijk overweg met dit recept.