
- Resultaat: 85
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd: 1h 05 min
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Lasagne di mama
Ingrediënten
- Lasagnebladen - 10 stuks (verde)
- Gehakt - 600 gram
- Bleekselderij - 3 stengels
- Tomaten - 2 stuks
- Roerbak groente - 200 gram (italiaanse)
- Mozzarella - 1 bakje bolletjes
- Tomatensaus - 500 ml (gezeefd)
- Tomatenpuree - 1 blikje
- Water - 2 blikjes
- Bloem - 50 gram
- Boter - 50 gram
- Melk - 500 ml
- Rode wijnazijn - 2 eetlepels
- Geraspte kaas - 12 plakjes
- Nootmuskaat - scheutje
- Olijfolie - scheutje
- Uienpoeder - scheutje
- Peper - scheutje
- Italiaanse kruiden - scheutje
- Basilicum - 3 theelepels
- Knoflook - 4 tenen
- Bouillon - 1 tablet
- Suiker - 2 theelepels
Instructies
Bereiding saus
- Bak het gehakt rul met de kruiden;
- Voeg de gezeefde tomaten , tomatenpuree en wat water toe;
- Rode wijnazijn, bouillontablet en suiker door de saus roeren;
- Fruit de tomaten, roerbakgroente, knoflook gesnipperd, bleekselderij en basilicum;
- Voeg toe aan de saus;
- Dit laat je ongeveer 1/2 uur pruttelen op laag vuur.
- Zo nodig wat dikker maken met allesbinder;
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
Bereiding lasagne
- Maak dan de bechamelsaus;
- Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer die goed door de boter;
- Schenk er dan een scheutje van de melk bij;
- Blijf roeren tot de melk is opgenomen en herhaal dit nog een keer:
- Daarna schenk je de rest van de melk in de pan en blijf je roeren tot je een egale, gebonden saus hebt;
- Breng op smaak met peper en verse nootmuskaat.
- Dan kunnen we nu de lasagne gaan stapelen: eerst een bodempje van de tomatensaus in een ovenschaal, dan een laagje lasagne vellen;
- Leg daarop weer een laagje tomatensaus. Bedek met wat plakjes mozzarella en een deel van de bechamelsaus;
- Herhaal dit en eindig met een laag lasagne vellen en een laag bechamelsaus, waar je de geraspte kaas overheen strooit;
- 180 graden, 50 minuten.