
- Resultaat: 45
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Portie: 10 personen
Kabuli palow
Kabuli palow, rijst met rundvlees en wortelen rozijnen garnering
Mantoe (jasjes met gehakt, kikkererwten, yoghurtsaus en munt
Gehakt in tomatensaus
Salade
Ingrediënten
- GEHAKT IN TOMATENSAUS
- Gehakt - 1 kg
- Ui - 1 1/2
- Knoflook - 5 teentjes
- Koriander - 1/2 bosje (verse)
- Kurkumapoeder - scheutje
- Paprikapoeder - scheutje
- Zout - scheutje
- Peper - scheutje
- Chilipoeder - scheutje
- Tomatensaus - (hoeveelheid naar keuze)
- Kikkererwten - 1 eetlepel
- KABUKI PALOW
- Zonnebloemolie - 6 eetlepels
- Ui - 2 (gesnipperd)
- Lamsbout zonder bot - 500 gram (in stukjes of rundvlees)
- Zout - snufje
- Rijst - 400 gram (langkorrelig)
- Sella basmati - 1 theelepel
- Komijn - 2 theelepels (germalen)
- Kardemom - 2 theelepels (germalen)
- Wortel - 200 gram (reepjes)
- Rozijnen - 4 eetlepels (150 gram)
- Amandel - 4 eetlepels (schaafsel van amandel)
- Pistachenootje - grof gehakt
- Suiker - suiker
Instructies
Bereiding gehakt in tomatensaus
- Je mixt in een blender de ui, knoflook en koriander.
- Doe de helft hiervan in een pan en leg de andere helft opzij.
- Wat in de pan ligt bak je goed en daarna doe je de tomatensaus/puree erbij.
- Breng op met alle bovengenoemde specerijen
- Voeg daarna wat kokend water toe samen met de gedroogde kikkererwten.
- Hoeveelheid van het water hoort net genoeg te zijn, zodat er een tomatensaus ontstaat zodat de gehaktballetjes erin kunnen koken.
- Laat het even goed koken. Meng ondertussen de andere helft van het ui-mengsel en alle bovengenoemde specerijen met het gehakt en draai daar balletjes van.
- Gebruik de specerijen allemaal voor de smaak
- Doe de gehaktballetjes in de pan en laat het op hoog vuur koken voor 10 minuten en Daarna kook je het op gemiddeld vuur voor 20 minuten en dat is klaar en voor dat je dit gerecht wilt maken, u moet de gedroogde kikkererwten in kokende water leggen voor 15 of minuten dat het beetje zacht wordt
- En daarna voeg je de erwten met gehakte ballen samen in En daarna voegt u de erwten met gehakt ballen samen in de pan ze worden gekookt samen de pan ze worden gekookt samen
Bereiding Kabuki pilaw
- Verhit 3 eetlepels olie in een snelkookpan en bak de ui 3 minuten.
- Voeg het lamsvlees toe en schroei het dicht en rondom bruin.
- Voeg 3/4 liter water en 1 eetlepel zout toe en sluit het deksel van de pan.
- Laat het vlees onder druk 15 minuten koken.
- Laat de druk ontsnappen en open de pan.
- Neem het vlees (dat nu lekker mals moet zijn) met een schuimspaan uit de pan en leg het opzij.
- Bewaar de bouillon om de rijst straks mee op smaak te brengen.
- Breng in een pan 1,5 liter water aan de kook.
- Laat de rijst uitlekken en spoel ze net zolang onder koud stromend water tot het water helder is.
- Voeg ze samen met ½ eetlepel zout toe aan het kokende water en laat alles 6 minuten koken tot de rijstkorrels twee keer zo lang lijken te zijn.
- Laat de rijst uitlekken in een vergiet.
- Schenk 500 ml lams bouillon (bewaar de rest) over de rijst en voeg ook de komijn en 1 theelepel kardemom toe.
- Meng alles door elkaar en maak een kuiltje in het midden van de rijst en leg het lamsvlees erin.
- Bedek het vlees met rijst en leg het deksel op de pan.
- Breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de wortelreepjes 2-3 minuten tot ze iets zachter zijn.
- Haal ze met de schuimspaan uit de pan en doe ze in een kom.
- Voeg de rozijnen toe aan de olie en bak ze al omscheppend 2 minuten tot ze opzwellen.
- Haal ze met de schuimspaan uit de pan en voeg ze toe aan de wortelreepjes in de kom.
- Schep tot slot de noten, suiker en kardemom door het wortel rozijnenmengsel.
- Verdeel de rijst en het lamsvlees met behulp van de schuimspaan over een grote schaal; maak er een beetje een berg van.
- Bedek alles rijkelijk met de topping en serveer. Geef de overgebleven bouillon er apart bij.