- Resultaat: 60
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
- Portie: 3 personen
Print
Hartige taart uit de airfryer
Door
Mark
31 oktober 2020
Instructies
- Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien.
- Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes.
- Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook en ui.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul en mooi bruin.
- Snijd de aardappelen in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
- Breng water aan de kook in een pan en kook hierin de aardappelblokjes in 15 minuten gaar. Voeg de broccoliroosjes de laatste 5 minuten toe.
- Bekleed het bakaccessoire van de airfryer of een springvorm van 20cm met bakpapier of vet deze in.
- Bekleed het vervolgens met de plakken deeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de gehele bodem met paneermeel (Je kan er ook voor kiezen om het deeg blind te bakken voordat je de vulling erin doet om te voorkomen dat het zompig wordt).
- Giet de aardappelen en broccoli af en zorg dat deze goed droog zijn voordat je het als vulling gebruikt.
- Mix de vulling door elkaar en leg dit op het deeg.
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
- Mix de eieren en melk door elkaar en giet dit vervolgens over de taartvulling heen.
- Laat de hartige taart in 40 minuten gaar worden in de airfryer.