
- Resultaat: 1 uur
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 50 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Gevulde aubergine
Een recept voor in de oven: gevulde aubergine, smullen maar!
Ingrediënten
- Aubergine - 2
- Lamsgehakt - 1 pond
- Tomatenblokjes - 1 blikje
- Ui - 2
- Knoflook - 2 teentjes
- Oregano - 1 eetlepel
- Gemalen komijn - 1 eetlepel
- Kaneel - 2 theelepels
- Feta
- Peterselie
- Lente ui - Bosje, alleen het witte gedeelte
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Aubergines halveren en met een mes inkepen.
- Dan 20 minuten in de oven laten garen.
- Ondertussen ui en knoflook fruiten, gehakt toevoegen en alle kruiden. Peper en zout erbij doen. Als het gehakt geruld is, lente ui en tomatenblokjes toevoegen.
- Aubergines wat laten afkoelen en het vruchtvlees eruit halen, klein snijden en bij het gehakt doen.
- Aubergines met dit mengsel vullen, feta er op en nog 20 minuten terug in de oven.
- Peterselie erover doen als het uit de oven komt.