
- Resultaat: 330
- Voorbereidingstijd: 2h 30 min
- Kooktijd: 3h 00 min
- Portie: 3 personen
Hachee met ontbijtkoek
Wie kan de verleiding van een lekker stoofpotje nou weerstaan?
Proef ook eens de zachte smaak van deze heerlijke hachee!
Door de toevoeging van ontbijtkoek bindt de saus en krijg je een extra lekkere smaak aan het vlees.
Ingrediënten
- Stooflap - 400 gram
- Ui - 2
- Tomatenpuree - Klein blikje
- Water - 500ml
- Runderbouillon - 0,5 blokje
- Azijn - 2 eetlepels
- Laurierblaadje - 2
- Kruidnagel - 4
- Ontbijtkoek - 1 plak
- Bloem - 2 eetlepels
- Vloeibare bakboter - Scheut
- Olijfolie - 2 eetlepels
Instructies
- Snijd de stooflappen in blokjes en meng door de bloem.
- Verhit de boter en bak de vleesblokjes rondom bruin aan.
- Snipper de uien en bak een paar minuten mee met olijfolie.
- Roer de tomatenpuree door het vlees en bak dit 1 minuut mee.
- Giet het verwarmde water bij het vlees en verkruimel het halve bouillonblokje erboven.
- Voeg 2 eetlepels azijn toe.
- Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en leg deze op de saus.
- Laat het geheel 2 uur stoven.
- Verkruimel na anderhalf uur de ontbijtkoek boven de saus en laat alles nog een half uur zonder deksel stoven.
- Lekker met hutspot of rode kool met aardappelpuree.