
- Resultaat: 45 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Portie: familie, Gerechten voor 4 personen
Turks brood
Yvonne´s kookboek
Recept van de week:
Turks brood
Ingrediënten
- Turkse brood - 2 middelgrote, voor c.a. 14 tot 16 punten
- Halfvolle mayonaise
- Groene pesto
- Kalkoen–filet of kipfilet - 3 - 4, pesto, gemarineerd of zelf gekruid
- Bacon - 1 ons
- Kaas - port salut, romige zachte kaas
- Tuinkers
- Ijsbergsla - 1 krop
- Lente ui
- Druif - (evt. pitloze druiven)
Instructies
- Meng 2/3 pot mayonaise met een ½ potje pesto
- Halveer de broden en smeer alle helften in met de mayo/pesto
- Kalkoen of de kipfilet gaar bakken en in plakjes snijden
- De kaas in plakjes snijden (je kunt ook gesneden kopen) en de bacon uitbakken
- Groentes wassen en snijden
- De onderste helften garneren met de ingrediënten, daarna de bovenste helften erop leggen en in punten snijden
- Elke punt in aluminiumfolie inpakken.
Dit gerecht kun je prima 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren!
Handig voor ´onderweg´, bij een buffet of bij een feestje.