- Resultaat: 2,5 uur
- Portie: 8 personen
Sinaasappelkwarktaart met pepernotenbodem
Ingrediënten
- Magere kwark naturel - 400 gram
- Slagroom - 200 ml
- Sinaasappels - 4
- Mandarijnen - 2
- Pepernoten - 200 gram + extra voor decoreren
- Boter - 100 gram
- Gelatine - 10 blaadjes
- Vanillesuiker - 2 zakjes
Instructies
Dit recept is voor een springvorm van 20 cm
- Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier of vet deze in met boter
- Verwarm 100 gram boter in een pannetje
- Verkruimel 200 gram pepernoten in een keukenmachine of met een deegroller
- Mix de pepernotenkruimels en de boter door elkaar en giet dit op de bodem van de springvorm
- Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel of de onderkant van een glas
- Dek de springvorm af met folie en zet deze zolang in de koelkast
- Week de gelatine in koud water
- Pers de sinaasappels uit
- Verwarm een beetje van het sinaasappelsap in een pannetje (niet laten koken)
- Knijp de blaadjes gelatine uit en laat deze een voor een oplossen in het sinaasappelsap
- Schenk vervolgens de rest van het sinaasappelsap erbij en laat het iets afkoelen in de pan
- Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker
- Spatel de slagroom en de kwark goed door elkaar en schenk het sinaasappelsap erbij
- Roer het geheel nog even goed door elkaar en schenk dit op de taartbodem
- Dek de taart af met folie en laat het 2 uur opstijven in de koelkast
- Garneer de taart op het laatst met mandarijnpartjes en pepernoten