
- Resultaat: 30 minuten
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Portie: 2 personen
Aardbeienbavaroistaartjes
Verras je geliefde eens met een aardbeientaartje als toetje of als lekkers bij de koffie!
Of maak het lekker voor jezelf 😉
Ingrediënten
- Slagroom - 100 ml
- Aardbei - 250 gram
- Chocoladecake - 2 plakken
- Citroensap - 3/4 eetlepel
- Gelatine - 1,5 blaadjes
- Witte basterdsuiker - 35 gram
Instructies
- Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Snijd de aardbeien in stukjes en breng deze zachtjes aan de kook met citroensap en basterdsuiker. Houd een paar aardbeien achter voor de garnering.
- Prak de aardbeien met een vork fijn tot een saus.
- Knijp de gelatine uit en voeg deze blaadje voor blaadje toe bij de aardbeien tot ze goed zijn opgenomen.
- Laat dit mengsel afkoelen op het aanrecht.
- Klop de slagroom bijna stijf en voeg er beetje bij beetje de aardbeien aan toe.
- Snijd 2 plakken cake en steek hier met kookringen (Ø 7 cm) 2 rondjes uit.
- Schenk de kookringen vol met de aardbeienslagroom.
- Zet de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast, liefst langer.
- Garneer elk taartje met 2 halve aardbeien.