
- Resultaat: 145
- Voorbereidingstijd: 25 minuten
- Kooktijd: 1 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Aardbeien tiramisu
Ingrediënten
- Mascarpone - 250 gram
- Basterdsuiker - 50 gram, witte
- Sinaasappellikeur - 1 a 2 eetlepels, (Grand Manier)
- Slagroom - ½ liter, ongeklopte
- Aardbei - 500 gram
- Kaneelbeschuitje - 1 ( of 1/2 hangt van formaat schaal af) pak langetjes
- Sinaasappelsap - 1 1/2dl
Instructies
- Mascarpone losroeren met de likeur en basterdsuiker.
- Slagroom kloppen en daarna de mascarponemengsel erdoor roeren.
- Aardbeien wassen en in plakjes snijden. (evt. de helft heel laten)
- De kaneelkoekjes in de sinaasappelsap dopen.
- Bedek de bodem van de schaal met de helft van de kaneelkoekjes.
- Daarover de helft van het slaroommengsel, dan een laag aardbeien.
- Daarna de andere helft koekje en slagroommengsel.
- De bovenkant garneren met hele of plakjes aardbeien.
- Laat de Tiramisu tenminste 6 uur opstijven in de koelkast.
Jammie