
- Resultaat: 180
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
- Portie: 2 personen
Aspergetaart
Ingrediënten
- VOOR DE DEEG
- Bloem - 200 gram
- Margarine - 150 gram, (ik gebruik Bona)
- Suiker - 10 gram
- Zout - snufje
- Ei - 1
- Koud water - 4 eetlepels
- VULLING
- Waspeen - 500 gram
- Asperge - 500 asperges groen en wit
- Serrano ham - 2 plakjes
- Peper - snufje uit de molen
- SAUS
- Slagroom - 1/8 liter
- Crème fraîche - 100 gram
- Ei - 1 of 2
- Parmezaanse kaas - 150 gram
Instructies
Voor de deeg:
-
Maak een deeg van bloem, margarine, suiker, zout, ei en koud water en leg er vervolgens folie overheen. Laat de deeg 2 uur in de koelkast rusten.
-
Daarna over de bodem van een springvorm leggen, iets ophogend aan de rand.
Voor de vulling:
-
Maak de waspeen en asperges schoon en op passende lengte voor de springvorm inkorten.
-
Waspeen en asperges in kokend water c.a. 2 min. Blancheren met wat zout en goed uitlatenlekken. (evt, bewaren om er aspergesoep van te maken.)
-
Als een ster de asperges, de waspeen en Serano schinken in strengen rondom in de springvormverdelen. Peper (uit de molen) er overheen strooien.
Voor de saus:
-
Voeg de slagroom, crème fraîche, ei(eren), parmezaanse kaas samen in een kom en opkloppen, peper en zout er bij en over de vulling gieten.
-
40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.