
- Resultaat: 50 minuten
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Portie: 12 personen
High Tea – Engelse scones
Ingrediënten
- Bloem - 440 gram
- Zout - 0,25 theelepel
- Bakpoeder - 7 gram
- Suiker - 85 gram
- Magere yoghurt of buttermilk - 280 mililiter
- Citroen - 0,5
- Vanille aroma - 1 theelepel
- Melk - scheutje
- Boter - 100 gram
- Mascarpone - 250 gram
- Slagroom of crème fraîche - 125 gram
Instructies
Voor 10-12 scones.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Meng bloem, zout en boter totdat alle boterklontjes zijn verdwenen, kan met de hand of in een foodprocessor.
- Voeg de suiker toe.
- Verwarm de yoghurt (niet koken) in de magnetron of in een pannetje. Voeg dan citroensap en vanille aroma toe.
- In een grote kom om en om droge en natte ingrediënten overgieten. Meng dit heel kort met een spatel, het deeg dient grof te blijven.
- Schenk het deeg voorzichtig op een met bloem bestrooid oppervlak. Maak zonder teveel te kneden een langwerpige plak van ongeveer 30x10 cm (maximaal 4 cm hoog).
- Snijd het deeg met een mes in 10 tot 12 gelijke stukken en leg deze op een bakplaat (met evt. bakpapier). Smeer of druppel voorzichtig wat melk over de scones.
- Bak de scones ongeveer 18-20 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Clotted cream (voor bij de scones)
- Als je slagroom gebruikt:
- Klop de slagroom dik. (Ik gebruik crème fraîche)
- Voeg de mascarpone in gedeelten toe en klop de room verder stijf.
- Als je crème fraîche gebruikt:
- Klop de crème fraîche en de mascarpone samen lobbig.
- Serveer de clotted cream apart in een schaaltje met een lepeltje zodat iedereen deze zelf naar smaak op de scones kan doen.
- Serveer er c.a. 2 soorten marmelade bij