- Resultaat: 3 uur
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd: 2h 40 min
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Roti met rundvlees en spitskool
Wat eten we vanavond? Rotti - rundvlees met spitskool. Staat al lekker te pruttelen! Vulling Roti (voor 4 roti´s) De roti haal ik bij de toko.
Ingrediënten
- VULLING ROTI (VOOR 4 ROTI'S)
- Roti - 4
- Rundvlees - 1 kilo (of ander vlees)
- Aardappel - 6
- Ui - 1 grote
- Knoflook - 4 teentjes
- Peper - 1 verse
- Laurier - 2 blaadjes
- Kerrie masala - 4 eetlepels
- Olijfolie - een scheutje
- Bouillon - 1 blokje
- Zout - na eigen invulling
- Water - 3 dl
- Ei - 4 hardgekookte
- KOUSEBAND OF SPITSKOOL
- Spitskool of kouseband - 1 pond
- Ui - 1
- Rode peper - ½
- Zout - een scheutje
- Tomaat - 1
- Knoflook - 2 teentjes
- Kerrie - 1 eetlepel
Instructies
- Vlees in stukken snijden en licht zouten.
- Ui en peper snipperen en samen met de masala en knoflook het inwrijven.
- Braad het vlees aan en voeg het water, verkruimelde bouillonblokje en laurier toe
- Laat alles c.a. 2 ½ uur stoven op een laag pitje.
- Het laatste half uur de geschilde en in stukken gesneden aardappelen toevoegen
- Op het laatst de eieren toevoegen.
Kouseband of spitskool
- Ui, peper, tomaat en knoflook roerbakken, daarna de groente mee wokken
- Kerrie en zout toevoegen.