Thaise kipsaté (Sate Kai) met pindasaus
Door
Yvonne Swiers-Veenstra
19 november 2020
Instructies
- Met de pindakaas kijk ik gewoon even hoeveel nodig is om de saus op de goede dikte te krijgen. Volgens mij had ik minder dan 5 eetlepels.
- Kipfilet snijden, in stukjes of dunne repen (als je het aan satéstokjes wilt doen).
- Limoenen uitpersen.
- In schaal 1,5 eetlepels currypasta mengen met helft van limoensap (dus van 1 limoen), 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel suiker.
- Knoflook uitpersen, gember in fijne stukjes (of poeder) door de marinade doen.
- Kip erdoor scheppen en afgedekt in de koelkast zetten. Ten minste 1 uur.
- Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken (of poeder).
- In steelpan santen oplossen in 1 deciliter kokend water (of pakje kokosmelk in de pan).
- Rest van de currypasta en sereh erdoor en 1 minuut op hoog vuur verhitten.
- Laos, 1 el. vissaus, limoensap van de andere limoen en 1 el suiker erdoor. Pindakaas erdoor.
- Eventueel verdunnen met water (of minder pindakaas gebruiken).
-
Grill voorverwarmen.
-
Kip onder de gril gaar roosteren, al dan niet aan stokjes.