Spinaziestamppot met mozzarella, ei en Roma tomaatjes
Door
Conny Nieuwenhuis
7 maart 2022
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Verwarm de spinaziepuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de eieren in 7 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water.
- Snijd intussen de tomaten en de mozzarella in plakjes. Dep de plakjes goed droog met keukenpapier.
- Pel de eieren en snijd ze ook in plakjes.
- Hak de helft van de basilicumblaadjes fijn.
- Schep de helft van de spinaziepuree in de ovenschaal en strijk glad.
- Verdeel er de plakjes ei over.
- Bedek met de helft van de plakjes tomaat en mozzarella.
- Bestrooi met de fijngehakte basilicum en peper naar smaak.
- Schep de rest van de spinaziepuree erop en strijk weer glad.
- Leg er de rest van de plakjes tomaat en mozzarella op.
- Bestrooi met wat peper.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat uit de oven 5 minuten rusten en garneer de ovenschotel dan met de blaadjes van het laatste takje basilicum.