
- Resultaat: 105 uur
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 1h 30 min
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Zuurkoolschotel met gehakt spekjes en ananas
Zuurkoolschotel, een heerlijk winters gerecht. Eet smakelijk allemaal!
Ingrediënten
- Zuurkool - 500 gram
- Aardappel - 1600 gram
- Gehakt - 500 gram
- Gerookte spekjes - 100 gram
- Verse ananas - 2 dikke schijven
- Paneermeel
- Boter
- Melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Schil en was de aardappelen.
- Zet de aardappelen op en breng ze aan de kook.
- Voeg de zuurkool toe en kook het gaar in 20 minuten.
- Bak de gerookte spekjes.
- Rul het gehakt in 10 minuten gaar.
- Voeg de spekjes bij het gehakt.
- Stamp de aardappelen en de zuurkool door elkaar.
- Voeg een beetje warme melk toe.
- Vet een ovenschaal in en vul de schaal met een laagje stampot.
- Vervolgens een laagje met gehakt en spekjes.
- Leg er stukjes ananas bovenop.
- Daarna weer een laagje stamppot met gehakt, spekjes en stukjes ananas.
- Als laatste laag stamppot.
- Strooi een beetje paneermeel erover.
- Over het paneermeel enkele mespuntjes boter aanbrengen.
- Zet de schaal een half uur in het midden van de oven tot de bovenlaag mooi bruin gekleurd is.