-
Spinazie laten ontdooien (magnetron) en vocht afgieten
-
Gesnipperde ui en knoflook, in stukjes gesneden, koriander, tomaat, champignons en ham en in klein gesneden aardappel roerbakken en kruiden met royaal kerrie en peper (eventueel wat zout
-
Vet afgieten en door de spinazie roeren
-
Eieren kloppen met een scheutje melk, wat peper en ketjap
-
Spinazie mengsel er doorroeren
-
Olie verwarmen in een koekenpan met goede anti aanbak laag en het mengsel erin gieten.
-
Deksel erop en bakken tot de bovenkant goed gestold is.
-
Met een bakspaan voorzichtig onder het ei langs gaan om te controleren of het goed los van de pan is.
-
Een andere koekenpan invetten en op de andere zetten. Met 2 overhandschoenen de plannen vastklemmen en snel omdraaien.
-
De andere kant nog even aanbakken met een deksel erop. Zo nodig voorzichtig overtollige olijfolie afgieten.
-
Eventueel garneren met geraspte kaas, maar vond het de vorige keer dat ik het maakte hierdoor wat machtig.
-
Eventueel met gebakken aardappeltjes, maar eigenlijk heb je aan de omelet al een behoorlijke maaltijd.