
- Resultaat: 75 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 60 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Knoflook aardappelen ‘De patates me skortho’
Ingrediënten
- Aaardappel - 700 gr grote geschilde
- Olijfolie - 50 ml
- Citroensap - 75 ml vers
- Oregano - 2 theelepel
- Knoflook - 2 teentjes
- Gehakt - zeer fijn
- Water - 100 ml
- Zout - scheutje
- Peper - scheutje
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 230 graden.
-
Snijd de aardappelen in 4 of 8 partjes en leg ze in een grote platte ovenschaal.
-
Strooi en sprenkel de overige ingrediënten over de aardappelen.
-
Bak de aardappelen ongeveer 1 uur bovenin de oven bruin.
-
'De patates me skortho' moeten van buiten lekker knapperig en van binnen heerlijk zacht zijn.