- Resultaat: 305
- Voorbereidingstijd: 4h 20 min
- Kooktijd: 45 minuten
- Portie: 20 personen
Print
Gerookte kipfilet
Door
Derk-Jan Nienhuis
29 december 2021
Instructies
- Voeg het zout/suiker en de honing toe aan het water en breng het aan de kook (tip gebruik 1 liter water en voeg als laatste 1 liter koud water bij).
- Als het water kookt voeg de overige ingrediënten toe en laat nog 10 minuten rustig doorkoken.
- Laat alles afkoelen (en voeg evt. het koude water bij 1ltr).
- Indien het pekelwater is afgekoeld de kip toevoegen en zorgen dat alles onder water staat.
- Laat dit een nacht koel staan of minimaal voor 4 uren.
- Spoel de kip af en laat het drogen (nacht in de koeling of in de rookoven op 40gr).
- Als de kip wat plakkerig aanvoelt is die droog genoeg om te roken.
- Rook de kip met appel en een vleugje eiken als je van wat pittig houdt.
- Rook de kip op max 107 graden tot een kerntemperatuur van 63 graden.
- Laat de kip nog minimaal een kwartier op 63 graden tot max 65 graden (oven naar 80 graden).
- Haal de kip uit de oven en dek deze af met folie.