- Resultaat: 30 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: 5 personen, 6 personen
Komkommersoep en Rode vis curry
Lekker Thais eten: (mijn favoriet is de komkommersoep)
Recepten: Komkommersoep, rode viscurry, roerbakgroente met cashewnoten.
Ingrediënten
- KOMKOMMERSOEP
- Glasvermicelli - handjevol
- Kippenbouillonblokje - 4
- Teentjes knoflook - 3
- Zwarte peper - korrels
- Koriander - verse ketoembar
- Gehakt - 350 gram
- Knoflook - theelepel, geplette knoflook
- Sojasaus - 1 eetlepel
- Porkspices - 2 lepels
- Komkommer - 3
- Water - 2 liter
- RODE VIS CURRY
- Pangasiusfilet - 1 kilo, in stukjes
- Thaise rode curry - 3 eetlepel, (bijv. Mae Ploy bij Oriental)
- Kokosmelk - 2 blikjes van 400 ml
- Teentjes knoflook - 4
- Vissaus - 3 a 4 lepels
- Suiker - 2 theelepels
- Citroenblaadjes - 8, (liefst verse bij de toko of uit de diepvries)
- Rode paprika - 2, in reepjes
- Pandan rijst - 450 gram
- Roerbakgroente met cashewnoten
- Gember - vers
- Knoflook - 2
- Teentjes knoflook - 2
- Rode uien - 2
- Broccoli - struik
- Maïs - baby
- Peultjes - handjevol
- Winterwortel - 1
- Oestersaus - flinke scheut
- Groene curry - 1 theelepel
- Cashewnoten - handjevol
- Olie - na eigen invulling
Instructies
Komkommersoep
- Glasvermicelli weken in koud water (handvol).
- 2 ltr bouillon maken van 4 kippenbouillontabletten.
- Teentjes knoflook pletten in vijzel met zwarte peperkorrels en verse koriander (ketoembar). Dit mengsel bij de bouillon.
- Gehakt een theelepel geplette knoflook + eetlepel sojasaus en 2 lepels porkspices toevoegen.
- Dit kneden met de geweekte in stukjes geknipte glasvermicelli.
- Komkommers schillen.
- Grote stukken komkommer het zachte eruit halen (stukken van 4 cm) Deze vullen met gehaktmengsel.
- Stukken gevulde komkommer in soep met eventueel nog wat sojasaus.
- C.a. 20 minuten op zacht vuur.
- In elke bord c.a.3 stukken komkommer met gehakt en 1 ½ soeplepel bouillon er opschenken.
Rode vis curry
- 1 blikje kokosmelk verhitten tot het borrelt.
- Thaise rode curry toevoegen roeren tot het is opgelost.
- Vis toevoegen en in vijzel gestampte knoflook.
- Rest van kokosmelk erbij en de citroenblaadjes.
- Op smaak brengen met de vissaus en de suiker.
- Op het laatst nog even de paprika mee verwarmen.
- Pandan rijst er bij.
Roerbakgroente met cashewnoten
- In olie wokken fijngesnipperde verse gember en knoflook.
- Dan toevoegen (gesneden) 2 rode uien, struik broccoli, baby maïs, peultjes en 1 winterwortel.
- flinke scheut oestersaus.
- Theelepel groene curry.
- Tenslotte handjevol cashewnoten erdoor.